Αδήλωτα χρυσά συμβόλαια: Πολλοί επιχειρηματίες και καλλιτέχνες υπογράφουν συμβάσεις πολύ μικρότερης αξίας σε σχέση με τα χρήματα της πραγματικής αμοιβής. Ετσι, τα πρώτα ονόματα μπορεί να παίρνουν 8.000 ευρώ τη βραδιά και το συμβόλαιο να αναγράφει μόλις 800 ευρώ. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιχείρηση και καλλιτέχνης συμφωνούν προφορικά την αμοιβή, την οποία συνδέουν είτε με την κατανάλωση ποτών είτε με τον αριθμό των θαμώνων (κατά κεφαλήν).

Μη έκδοση αποδείξεων: Πολλά νυκτερινά κέντρα δεν εκδίδουν αποδείξεις ή εκδίδουν αποδείξεις μικρότερες σε σχέση με την πραγματική κατανάλωση. Σύμφωνα με τα ευρήματα ελέγχων του ΣΔΟΕ, σε πολλές περιπτώσεις σε τραπέζι οκτώ ατόμων στο οποίο αντιστοιχούν δύο μπουκάλια, η επιχείρηση εκδίδει απόδειξη μόνο για το ένα μπουκάλι.

Αδήλωτη εργασία: Πολλά κέντρα διασκέδασης απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό, το οποίο αμείβεται με μαύρα αδήλωτα χρήματα. Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ έχουν καταδείξει πως τους θερινούς μήνες που η κίνηση είναι μεγαλύτερη, οι περιπτώσεις αυτές διπλασιάζονται σε σχέση με τους χειμερινούς.

Ποτά-μπόμπες: Επιχειρήσεις της νύκτας πουλάνε λαθραία ποτά –επικίνδυνα πολλές φορές για τη δημόσια υγεία -, η αγορά των οποίων δεν προκύπτει από σχετικά παραστατικά (τιμολόγια). Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα τα ποτά αυτά προέρχονται από

τη Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Μαύρα χρήματα: Στην πλειονότητα των επιχειρήσεων της νύκτας πωλούνται λουλούδια χωρίς την έκδοση αποδείξεων ή χωρίς σχετική άδεια. Μισθώνονται πάρκινγκ χωρίς να έχουν λάβει σχετικές άδειες και χωρίς να έχουν κάνει έναρξη στην Εφορία, ενώ λειτουργούν χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να έχουν λάβει τις σχετικές άδειες. Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει μεταξύ άλλων σε νυκτερινά κέντρα και αυτοσχέδια κιόσκια στα οποία πωλούνται τσιγάρα εντός του καταστήματος.