Σε μια εξέλιξη που α μπορούσε να εικονογραφεί τη μετάβαση από το χαρτί στο ψηφιακό, μια από τις ιστορικότερες και με τη μεγαλύτερη επιρροή εφημερίδες των ΗΠΑ, η Washington Post, εξαγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος, αντί 250 εκατ. δολαρίων (περίπου 189 εκατ. ευρώ).

Η εφημερίδα επί τέσσερις γενιές -136 χρόνια- ανήκε στην οικογένεια Γκρέιαμ.

Το τίμημα από τον Μπέζος, που χάρη στον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου που ίδρυσε είναι σήμερα ο 19ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, θα καταβληθεί σε μετρητά και αφορά την εφημερίδα και τις θυγατρικές επιχειρήσεις.

Η Amazon δεν θα έχει καμία ανάμειξη στην αγοραπωλησία και ο Μπέζος θα είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Όπως παραδέχεται η Post, τα τελευταία χρόνια η εφημερίδα δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλα ιστορικά φύλλα, λόγω του περάσματος από το χαρτί στο ψηφιακό και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο διαδίκτυο.

Αυτή ακριβώς η εξαγορά ενός τόσου ιστορικού εντύπου από έναν από τους πρωτοπόρους του Internet μοιάζει να εικονογραφεί και τη μετάβαση από το χαρτί στον ψηφιακό κόσμο.

Μεταξύ των πολλών δημοσιογραφικών επιτυχιών της Post είναι φυσικά το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ, καρπός μακρών δημοσιογραφικών ερευνών από τον Μπομπ Γούντγουορντ και τον Καρλ Μπερνστάιν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από