Αναταραχή προκλήθηκε με την ανάρτηση κειμένου στο facebook, την περασμένη Παρασκευή, από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος παρακινούσε να συλλέξουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα κ.ά. που θα χρησιμοποιηθούν τον Σεπτέμβριο για την καταστολή της κρατικής βίας.

Η ανάρτηση προκάλεσε μάλιστα την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις. Η έρευνα διατάχθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Αποστάσεις από τον κ. Καραγιάννη εμφανίστηκε να κρατάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Μέσω ανάρτησής του επίσης στο facebook χαρακτήρισε ασόβαρες τις αναφορές του κ. Καραγιάννη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «πιο ασόβαρη» είναι η αντίδραση της ΝΔ που ζήτησε τη διαγραφή του κ. Καραγιάννη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αιχμές άφησε πάντως και για την εισαγγελική παρέμβαση, την οποία χαρακτήρισε «ακόμη πιο ασόβαρη», επισημαίνοντας πως με τον τρόπο αυτό «παίζουν με τα σπίρτα».

Με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πότε επιτέλους θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια πρόταση για την πατρίδα, αντί όλες του οι δηλώσεις να υπερασπίζονται πότε τη μία και πότε την άλλη συνιστώσα;» ήταν το σχόλιο από το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η τεχνητή διαστρέβλωση και η προπαγάνδα έχει τα όριά της. Αν ωστόσο δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν, τους συνιστούμε ξεκούραση», ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, που εξαπέλυσε βολές και κατά του Πρωθυπουργού με αφορμή τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

«Αποτυπώνεται η απεγνωσμένη προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία. Η εκ νέου αφήγηση του success story και οι χιλιοειπωμένες προβλέψειςγια ανάπτυξη, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και έξοδο από το τούνελ ακυρώνονται από τη σκληρή πραγματικότητα των αθρόων απολύσεων,των κατασχέσεων των σπιτιών και της κατάρρευσης της οικονομίας ακριβώς λόγω της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.