Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, για την απομάκρυνση καταληψιών από τρία κτίρια.

Ειδικότερα, η επιχείρηση έγινε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου, στο κέντρο της Πάτρας, στο «Μαραγκοπούλειο» κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γούναρη, κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και σε κτίριο του ΤΕΙ της Πάτρας. Τα τρία αυτά κτίρια είχαν καταληφθεί εδώ και καιρό, κυρίως από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 16 άτομα, πέντε από τα οποία τελικά συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στα τρία κτίρια έχουν βρεθεί κράνη, σημαίες, ρόπαλα, κοντάρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα αντικείμενα, που κατασχέθηκαν

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Μαραγκοπούλειο, ομάδα περίπου 10 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν πορεία, ωστόσο ανακόπηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.

Και στα τρία κτίρια παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί απομακρύνονται με φορτηγά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κτιρίων, ήταν παρόντες εκπρόσωποι των ιδιοκτητών. Σημειώνεται ότι το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών ανήκει στον δήμο Πατρέων και το «Μαραγκοπούλειο» στο υπουργείο Υγείας.

Συνεργεία του Δήμου χτίζουν ήδη τις εισόδους στα τρία αυτά κτίρια προκειμένου να αποτραπεί στο εξής η εκ νέου είσοδος σε αυτά και κατάληψή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από