Σε φιάσκο κατέληξε η κίνηση του ΣΔΟΕ την περασμένη Παρασκευή να βάλει λουκέτο για 48 ώρες λόγω μη έκδοσης αποδείξεων σε νυχτερινό κέντρο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, στο οποίο εμφανιζόταν ο τραγουδιστής Πάνος Κιάμος. Οι υπεύθυνοι του κέντρου αγνόησαν την απόφαση και το άνοιξαν κανονικά το Σάββατο το βράδυ, κίνηση την οποία μάλιστα είχαν προαναγγείλει από τη σελίδα τους στο facebook.

«Ο,τι κι αν ακούγεται δεν μας αγγίζει. Εμείς βάλαμε φωτιά χθες με Πάνο Κιάμο και θα το κάνουμε και σήμερα! Ευχαριστούμε για τα μηνύματά σας… Συνεχίζουμε κανονικά» έγραφαν το Σάββατο το απόγευμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι υπεύθυνοι του Summer Fix Live.

Λίγες ώρες νωρίτερα –τα ξημερώματα του Σαββάτου –το ΣΔΟΕ είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο μαγαζί, στο οποίο διασκέδαζαν περίπου 500 άτομα και διαπίστωσαν ότι δεν έκοβαν αποδείξεις. Σημειώνεται ότι η Παρασκευή ήταν η ημέρα της πρεμιέρας του συγκεκριμένου νυχτερινού κέντρου.

Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που οι θαμώνες άρχισαν να γεμίζουν τα τραπέζια στο νυχτερινό μαγαζί, τέσσερις άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος για παραβίαση της σφραγίδας του ΣΔΟΕ, χωρίς ωστόσο να επιβάλουν το κλείσιμο του καταστήματος, όπως προβλέπει ο νόμος. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά και στις 3 το πρωί η Αστυνομία ξαναπήγε και αυτή τη φορά συνέλαβε την κόρη του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, ούτε τη δεύτερη φορά οι αστυνομικοί επέβαλαν το κατέβασμα του διακόπτη, ως όφειλαν. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Summer Fix Live δεν είχε ούτε άδεια λειτουργίας. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου.

Πάντως, χθες, με ανάρτηση των υπευθύνων στη σελίδα τους στο facebook ευχαριστούσαν τον τραγουδιστή για τη συνεργασία. «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πάνο Κιάμο για την υπέροχη συνεργασία και τα δύο υπέροχα βράδια που μας προσέφερε. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και τον περιμένουμε ξανά. Εμείς συνεχίζουμε και σας περιμένουμε όλους!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος επικοινώνησε το πρωί της Κυριακής με την επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, με τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής, αλλά και με τον εισαγγελέα Χαλκιδικής και ζήτησε τη συνδρομή τους προκειμένου να μπει εκ νέου λουκέτο στο νυχτερινό κέντρο. Ετσι, η επιχείρηση σφραγίστηκε ξανά χθες και θα επαναλειτουργήσει αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με τον νόμο προβλέπεται σε περίπτωση υποτροπής κλείσιμο της επιχείρησης για έναν μήνα, ενώ εάν οι παραβάσεις συνεχιστούν, το λουκέτο θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Τι έγραψαν στο facebook

«Ο,τι κι αν ακούγεται δεν μας αγγίζει. Εμείς βάλαμε φωτιά χθες με Πάνο Κιάμο και θα το κάνουμε και σήμερα! Συνεχίζουμε κανονικά» έγραφαν το Σάββατο το απόγευμα οι υπεύθυνοι του Summer Fix Live, παρά την εντολή του ΣΔΟΕ για λουκέτο