«Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Πακιστάν άφησαν, ήδη, πίσω τους 30 νεκρούς και αρκετές δεκάδες αγνοούμενους» δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα, Κυριακή την ώρα που η μετεωρολογική υπηρεσία ενημέρωνε ότι οι μουσώνες πρόκειται να ενταθούν τα δύο επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σκληρότερα επλήγη το Καράτσι, δηλαδή η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν, όπου οι θάνατοι πολιτών είναι τουλάχιστον 12 σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας διαχείρισης εθνικών καταστροφών, Καμράν Ζία.

Στο Καράτσι, οι ισχυροί άνεμοι ισοπέδωσαν πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος (ενός απαρχαιωμένου δικτύου) και έτσι πολλοί υπέστησαν θανατηφόρα ηλεκτροπληξία, διευκρίνισε ο ίδιος.

Στο βόρειο τομέα της χώρας με τις πολλές εδαφικές ιδιομορφίες, που εκτείνεται από τις παρυφές των Ιμαλαΐων, βορείως, έως τον Κόλπο της Βεγγάλης, νοτίως, οι κατολισθήσεις λόγω καταρρακτωδών βροχών παρέσυραν περίπου 70 κατοικίες αλλά και δεκάδες μικροκαταστήματα, καθιστώντας πλανόδιους και χωρίς τροφή εκατοντάδες πολίτες --ειδικά στην παραμεθόρια πόλη Τσιτράλ, πολύ κοντά στα αφγανικά σύνορα.
 
Πιθανώς κάτω από τα ερείπια να βρεθούν νεκροί προειδοποίησε ο Ζία.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ