«Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πρέπει να συνεχίσει το έργο της για να εγκρίνει, μαζί με το κοινοβούλιο, τα αναγκαία μέτρα οικονομικής πολιτικής», δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απευθυνόμενος σε οπαδούς του κόμματός του που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Ρώμης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ίδιο, μετά την καταδίκη του από την ιταλική δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε, όμως, να μην ασκήσουμε κριτική την δικαιοσύνη», πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Μπερλουσκόνι, ο οποίος επανέλαβε ότι η καταδίκη του από την Αρειο Πάγο της Ρώμης προέκυψε χωρίς στοιχεία ενοχής.

«Πρέπει να σας πως, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι είμαι αθώος», τόνισε.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κεντροδεξιάς, στην οδό Πλεμπισίτο της Ρώμης είχαν συγκεντρωθεί περίπου 25.0000 διαδηλωτές που επευφημούσαν τον ιταλό μεγιστάνα και πολιτικό.

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «είναι ευγνώμων προς όλους όσοι τον στηρίζουν σήμερα, διότι μετέτρεψαν την αγωνία και τον πόνο του σε αγάπη».

«Σίλβιο, μας κάλεσες και εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως», «Τώρα φυλακίστε μας όλους», είναι μερικές από τις φράσεις που αναγράφονται στα πανό.

«Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω», τόνισε, τέλος, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο ιταλός πρώην Πρωθυπουργός.

Όλοι σχεδόν οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαία της Φόρτσα Ιτάλια, του κόμματος που ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να επανιδρύσει επίσημα τον Σεπτέμβριο, και με το οποίο είχε εμφανιστεί στην πολιτική πριν από δεκαεννέα χρόνια, το 1994.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από