Κλειστές θα είναι την Κυριακή και τη Δευτέρα οι πρεσβείες των ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας στην Υεμένη, για λόγους ασφαλείας.

Η γερμανική πρεσβεία στην Υεμένη θα παραμείνει κλειστή αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Εκτός από τον εκπρόσωπο του υπουργείου και ο ιστότοπος της πρεσβείας της Γερμανίας στη Σανάα ενημερώνει πως «η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες στις 4 και 5 Αυγούστου».

Η ιστοσελίδα παραπέμπει επίσης στις οδηγίες, που επικαιροποίησε σήμερα το ΥΠΕΞ, με τις οποίες προειδοποιεί τους Γερμανούς ταξιδιώτες πως «η κατάσταση σε όλη τη χώρα είναι αβέβαιη στο άμεσο μέλλον».

Το υπουργείο κάνει λόγο ιδίως για τον κίνδυνο «τρομοκρατικών επιθέσεων σε ορισμένα σημεία της χώρας, αλλά επίσης και στην πρωτεύουσα Σανάα».

Σήμερα, ανακοίνωσε ότι το ίδιο θα κάνει και η Γαλλία. Λάβαμε υπόψη μας την πληροφορία για μια επικείμενη απειλή, την οποία (απειλή) κρίνουμε «υπολογίσιμη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες, και η Βρετανία ανακοίνωσε ότι κλείνει την πρεσβεία της για τις 4 και 5 Αυγούστου, αναφέροντας κι αυτή την αβεβαιότητα στην ασφάλεια ως κύριο λόγο για την απόφασή της.

Κλειστή, εξάλλου θα είναι και η αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από