Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα , Σάββατο το πρωί και άλλοι 22 τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας, που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο, σε μικρή απόσταση από το προξενείο της Ινδίας στο Τζαλαλαμπάντ, μεγαλούπολη στην επαρχία την Νανγκαρχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν η αστυνομία και τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Σαριφουλάχ Αμίν ενημέρωσε πως «στόχος των βομβιστών ήταν το προξενείο της Ινδίας στο Τζαλαλαμπάντ, όμως αυτοί αναγνωρίσθηκαν από την αστυνομία περίπου 100 μέτρα πριν από την είσοδό του, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά κοντά σε ένα τέμενος».

«Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προσέκρουσε στο οδόφραγμα κοντά στο προξενείο και εξερράγη. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 22 τραυματίσθηκαν», υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Αχματζία Αμπντουλζάι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, υποστηρίζοντας πως αγνοεί προς το παρόν τον ακριβή στόχο τους.