Η ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών της επόμενης περιόδου. Το ΔΣ της Volleyleague αποφάσισε ότι η «Ένωση», που κέρδισε πέρυσι την άνοδο από την Α2, δεν έχει τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή, «… ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΑΠ πως, παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και η διοίκηση του υπό επανίδρυση ΤΑΑ ΑΕΚ, δε στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση με τους πιστωτές που διατηρούν τελεσίδικες αποφάσεις από προηγούμενες χρήσεις».

Η ανακοίνωση αφήνει πάντως ανοιχτό ένα «παράθυρο» ανατροπής δεδομένων, εφόσον καρποφορήσουν τις προσεχείς ημέρες οι τελευταίες προσπάθειες της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με τις επαφές που θα έχει με τους πιστωτές.

Ανάλογο πρόβλημα όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο Δ.Σ. ο εκπρόσωπος των «πρασίνων». Ο Ηλίας Μιχαλαριάς ζήτησε και πήρε προθεσμία μερικών ημερών, ώστε να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ερασιτέχνη και να γίνει εκτίμηση της κατάστασης σε ό,τι αφορά τα χρέη του συλλόγου.

Στην περίπτωση που τελικά υπάρξουν κενές θέσεις στο πρωτάθλημα, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να απευθυνθεί στην ΕΟΠΕ και στα σωματεία μέλη της που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα με τη διαδικασία της Wild Card.