Σε αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης στα Πηγάδια και πλέον χρειάζεται ένα «θαύμα» στην ρεβάνς (8/8) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Για την Βελγική ομάδα σκόραραν οι Μουζανγκί Μπιά (18′) και Μπουλο (74′), ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιέ (36′). Με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η ελληνική ομάδα λόγω αποβολής του Μπέρτου στο 69′ με δεύτερη κίτρινη.

Η Ξάνθη έδωσε χώρο στην αντίπαλο της στην αρχή του αγώνα αφήνοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλήρωσε αφού στο 18′ ο Μουζανγκί Μπία με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Μετά την επίτευξη του γκολ όμως η Βελγική ομάδα χαλάρωσε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη που άρχισε να πιέζει και στο 36′ ο Σερζ Ντιέ με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πιο ανοικτός με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά η Σταντάρ έχασε την μεγαλύτερη όταν στο 53′ ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουζανγκί Μπιά.

Η αποβολή του Μπέρτου όμως με δεύτερη κίτρινή κάρτα στο 69′ άλλαξε τις ισορροπίες. Η Στάνταρ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και στο 74′ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Μπουλό μετά από κόρνερ.

Διαιτητής: Σάσα Κεβέρ (Ελβετία)

Κίτρινες: Βάλλας, Βασιλακάκης – Ντε Καμάρκγο, Σισέ

Κόκκινη: Μπέρτος (2η κίτρινη)

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε, Μπαξεβανιδης (56΄ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56΄ Ντε Γκούζμαν).

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Κουασίμα, Οπαρέ, Αρσλανάγκιτς , Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46΄ Μπουγιένς), Μουζανγκί Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπουλό, Εζεκίελ (62΄Μπατσουαγί).

Αστέρας Τρίπολης – Ραπίντ Βιέννης 1-1

Υψηλό βαθμό δυσκολίας απέκτησε η υπόθεση πρόκρισης του Αστέρα Τρίπολης στην επόμενη φάση του Europa League. Οι Αρκάδες στον πρώτο αγώνα για τον 3o προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Ραπίντ Βιένης, με τους αυστριακούς να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει την Πέμπτη 8 Αυγούστου. Για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη σκόραρε ο Ζησόπουλος στο 27′, ενώ για την Ραπίντ ισοφάρισε με πέναλτι ο Μπόιντ στο 31′.

Επιθετικά μπήκε η Ραπίντ και σε δύο περιπτώσεις, στο 5ο και το 16ο λεπτό θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όμως αρχικά ο Χόφμαν και στη συνέχεια ο Μπόιντ δεν μπόρεσαν να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, αντίθετα από τον Αστέρα που πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 27′. Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστέρα και ο αμαρκάριστος Ζησόπουλος με κοντινή προβολή έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0).

Η πίεση της Ραπίντ για την ισοφάριση μπορεί να μην απέφερε καρπούς στο 29′ όταν η μπάλα από το σουτ του Σάουμπ έφυγε μόλις άουτ, όμως το γκολ ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Λισγάρας έσπρωξε τον Μπόιντ στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής κατελόγισε πέναλτι. Από τα 11 βήματα ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε φέρνοντας έτσι το ματς στα ίσα (1-1).

Ο Κάφα στο 55′ και ο Λισγάρας στο 57′ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να σκοράρουν τόσο στο 66′ όσο και στο 72′. Στην πρώτη περίπτωση ο Ναβάρο πήρε την κεφαλιά με τον Νόβοτα να διώχνει με δυσκολία, ενώ στην δεύτερη, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ουσέρο, να με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ραπίντ.

Στο 89′ ο Χουάνμα πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκρατσίνι, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Ραπίντ στην τελευταία ευκαιρία του αρκαδικού συγκροτήματος.

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Πιπίνης, Ζαραδούκας, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης-Μπέρεντ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ναβάρο (72` Γκρατσίνι), Ζαραδούκας (46` Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (61` Χουάνμα).

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Νοβότα, Τρίμελ, Σονλάιτνερ, Τιμπόν, Σράμελ, Πέτσος, Μπέρεντ, Σάουμπ (85` Γκροζούρεκ), Χόφμαν (68` Σάμπιτζερ), Μπουργκστάλερ, Μπόιντ.