To όνειρο άρχισε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήδη προπονείται με τους Μιλγουόκι Μπακς. Μια συμφωνία που τον έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο, όπως εξήγησε στην πρώτη συνέντευξή του στο κανάλι των Μπακς.

«Νιώθω σαν ο ηγέτης της οικογένειας και είμαι περήφανος που έκανα το βήμα αυτό. Τώρα η οικογένειά μου μπορεί να έχει μία καλύτερη ζωή, να ζει σε ένα καλύτερο σπίτι και τα αδέλφια μου να πάνε σε ένα καλύτερο σχολείο» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του νεαρού, που αποκάλεσε το ΝΒΑ ευκαιρία ζωής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα πρώτα σχόλια του νέου προπονητή του στο Μιλγουόκι, Λάρι Ντρου, ο οποίος είχε ταξιδέψει μέχρι την Εσθονία για να παρακολουθήσει τον νεαρό με την εθνική ομάδα κάτω των 20.

«Μπορώ να δω τον ενθουσιασμό στα μάτια του. Ασφαλώς θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να τον ετοιμάσουμε, το βλέπω όμως πόσο πολύ το θέλει. Πρέπει να πάρει βάρος και να δυναμώσει, αλλά έχει πολύ ταλέντο για το ύψος του» τόνισε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ. Οι καλοκαιρινές ατυχίες για τον Γιάννη Μπουρούση συνεχίζονται. Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης πια, τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής στα πλευρά και οι εξετάσεις έδειξαν ράγισμα.

Υστερα από το κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού του πριν από τρία χρόνια στην προετοιμασία της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, ο Μπουρούσης χτυπά ξανά πριν από διοργάνωση εθνικών ομάδων. Τότε, το 2010, είχε αγωνιστεί και μάλιστα είχε για μερικές ημέρες χρησιμοποιήσει νάρθηκα. Τώρα θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, ίσως χάσει κάποιους φιλικούς αγώνες και στη συνέχεια θα επανεκτιμηθεί ο τραυματισμός του.