Νέα εστία τριβών στην κυβέρνηση προκαλεί η πιθανότητα άρσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος διεμήνυσε στους «ξεκούραστους τεχνοκράτες», υπονοώντας τον Γιάννη Στουρνάρα, ότι από τη Βουλή δεν πρόκειται να περάσει το θέμα των πλειστηριασμών. Ομοίως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είπε στο Mega πως «αν γίνει πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, ούτε εγώ θα το ψηφίσω», μη παραλείποντας να αφήσει αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών ότι ήταν κακή η δήλωσή του περί κόπωσης των βουλευτών.

Την ίδια ώρα μιλώντας στον Βήμα FM, o γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Ρήγας είπε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να περάσει μέτρο που θα βάζει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία του έλληνα πολίτη όταν αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια. Το υπάρχον καθεστώς που αφορά τις 200.000 ευρώ πλαφόν πρέπει να διατηρηθεί και να ισχύσει». Με την σειρά του κάρφωσε τον κ. Στουρνάρα λέγοντας ότι τα περί κόπωσης δεν είναι το χερότερο που έχει πει. «Εχει κάνει χειρότερες δηλώσεις. Οπως ότι είναι τεχνοκράτης και λέει την αλήθεια, σε αντίθεση με τους πολιτικούς».

Για το θέμα των πλειστηριασμών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος είπε στον Alpha ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους.