Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κρίθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης για το δεύτερο δάνειο ύψους 10 εκατομμυρίων από την FB Bank, που τον έφερε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, ο κ. Ρέστης παραμένει προσωρινά κρατούμενος για το πρώτο δάνειο της ίδιας τράπεζας, παρά το γεγονός ότι έχει επιστρέψει εντόκως το σύνολο του ποσού, που φθάνει τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και με το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ, για το οποίο έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες αποπληρωμής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής, κατά την απολογία του, προσκόμισε όλα τα έγγραφα προκειμένου να αποδείξει ότι το  δάνειο είναι πλήρως εξυπηρετούμενο και διασφαλισμένο, καθώς και η Τράπεζα της Ελλάδος το έχει χαρακτηρίσει «μηδενικού κινδύνου».  

Ο συνήγορός του Πέτρος Μαχάς δήλωσε ότι ο κ. Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές Αρχές παρέχοντας όλα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Είμαι βέβαιος», πρόσθεσε ο κ. Μαχάς, «ότι αν πριν του απαγγελθούν οι κατηγορίες και συλληφθεί τον είχαν καλέσει να παράσχει εξηγήσεις θα διευκρίνιζε όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν τελείως διαφορετική».