Κρατούμενος που εγκαταλείφθηκε χωρίς φαγητό και νερό στο κελί του σε μια αμερικανική φυλακή για πέντε διαδοχικά 24ωρα, θα λάβει αποζημίωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ύψους τριών εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Ο 25χρονος Ντάνιελ Τσονγκ κατέθεσε ότι για να επιζήσει αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του, αφού οι δεσμοφύλακες τον… ξέχασαν σε ένα στενό κελί, ενάμιση επί τρία μέτρα, χωρίς παράθυρο και καλό εξαερισμό.

Ο φοιτητής από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας είχε συλληφθεί από ομάδα της δίωξης ναρκωτκών (DEA) μαζί με συνομήλικούς τους, επειδή κάπνιζαν χασίς σε φιλικό σπίτι τον Απρίλιο του 2012.

Μετά από τη σύλληψη και τον εγκλεισμό στο στενό κελί, ακολούθησε μια σύντομη ανάκρισή του και η απόφαση ότι «θα αφεθεί ελεύθερος». Ωστόσο τον εγκατέλειψαν χωρίς φαγητό και νερό για 120 ώρες, ενώ αναπάντητες παρέμεναν οι εκκλήσεις του νεαρού φοιτητή.

Κάποια στιγμή μέσα στις 120 αυτές ώρες ο Τσονγκ κατάφερε να απαλλαγεί από τις χειροπέδες που τού είχαν περάσει οι αστυνομικοί.

Ο νεαρός δήλωσε ότι για να απαλλαγεί από το ψυχολογικό τραύμα που αυτού του βαθμού η απομόνωση και εγκατάλειψη του προξένησε συμβουλεύεται, πλέον, ψυχοθεραπευτή.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του μετά από διαβούλευση με το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δικαιοσύνης τού εξασφάλισε την αποζημίωση γι αυτό το… «ατυχές συμβάν» στη φυλακή της Καλιφόρνιας.