Ο υπεύθυνος Τύπου της Εισαγγελίας του Μονάχου, Κεν Χέιντενραϊχ, ανακοίνωσε χθες ότι ασκήθηκε κατηγορία για φοροδιαφυγή εναντίον του Ούλι Χένες, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι του προέδρου της Μπάγερν έχουν στη διάθεσή τους έναν μήνα προκειμένου να Μέταλισταποδεχτούν τις κατηγορίες ή, σε διαφορετική περίπτωση, να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη. Η απόφαση αναμένεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, οι αρμόδιες οικονομικές Αρχές της Γερμανίας πραγματοποίησαν έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία του προέδρου της Μπάγερν, αφού και ο ίδιος είχε ομολογήσει πως διατηρούσε κρυφό λογαριασμό στην Ελβετία, ύψους δέκα εκατ. ευρώ.

Ο Χένες αρχικά είχε την ελπίδα πως με μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελβετίας θα πλήρωνε ένα συμβιβαστικό πρόστιμο, αλλά τελικά αυτή δεν τέθηκε σε ισχύ.

Ο Χένες έχει πάντως ξεκαθαρίσει πως ο λογαριασμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Μπάγερν. Μάλιστα, είχε ζητήσει από την ομάδα της Βαυαρίας να παραιτηθεί από τη θέση του αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο Χένες είχε συλληφθεί στις 20 Μαρτίου και αναγκάστηκε να πληρώσει χρηματική εγγύηση πέντε εκατ. ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος. Πάντως, στην περίπτωση που τελικά κριθεί ένοχος για φοροδιαφυγή, κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση.

ΜΠΕΪΛ. Στο μεταγραφικό σίριαλ των ημερών: η ισπανική «Marca», χαρακτήρισε «τρελό» τον ιδιοκτήτη της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, ο οποίος φέρεται να ζητάει συνολικά από τη Ρεάλ 145 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ! Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, ο Λέβι αρκείται σε λιγότερα χρήματα, αλλά θέλει να συμπεριληφθεί στο «πακέτο» και ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να είναι ο Φάμπιο Κοεντράο ή ο Ανχελ ντι Μαρία!

Από την άλλη πλευρά, η «Sun» έγραψε ότι ο Μπέιλ συναντήθηκε προχτές στο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ με τον Λέβι, παρουσία μάλιστα της μητέρας και του πατέρα του!

Παράλληλα, το SkySports ανέφερε πως εδώ και μία εβδομάδα στα γραφεία της Τότεναμ υπάρχει η προσφορά της Ρεάλ, ύψους 98,5 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα είναι αυτή που ήδη έχει απορρίψει ο Λέβι, όπως μετέδωσε χτες το BBC.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, έχει αρκετές δουλειές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα συναντηθεί και με τον Λέβι στο Μαϊάμι, σε μια προσπάθεια να κλείσει τη μεταγραφή του Μπέιλ πριν από την επιστροφή της ομάδας στη Μαδρίτη (11/8). Επίσης, ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι να καταφέρει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το 2015.

Στο μεταξύ, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες, φαίνεται ότι έχει συνειδητοποιήσει πως δύσκολα θα καταφέρει να πείσει την Μπαρτσελόνα να παραχωρήσει τον Φάμπρεγας. Ετσι σκέπτεται να στραφεί προς τον βέλγο διεθνή Μαρουάν Φελαϊνί, δίνοντας στην πρώην ομάδα του, την Εβερτον, το ποσόν της ρήτρας (30 εκατ. ευρώ). Αλλωστε ο Μόγιες επανέλαβε για άλλη μια φορά πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει την οικονομική δυνατότητα για μία καλή μεταγραφή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΟΥΝΙ. Στο μεταξύ, ο Μόγιες έχει να ασχοληθεί και με το θέμα του Γουέιν Ρούνι και σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο θα συναντηθεί μαζί του έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο Ρούνι είναι αυτή την περίοδο σε αποθεραπεία, μετά τον μυϊκό τραυματισμό στην Μπανγκόκ την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και εκφράζονται αμφιβολίες για το αν θα είναι σε θέση να ταξιδέψει στη Στοκχόλμη στις 6/8 για να αγωνιστεί σε φιλικό παιχνίδι. Ο Ρούνι έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει, ο Ζοζέ Μουρίνιο τον θέλει στην Τσέλσι και ήδη έχει κάνει δύο προσφορές οι οποίες έχουν απορριφθεί. Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός, όπως και ο Μπέιλ, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η υπόθεσή του δεν προχωράει και αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

Δυσαρεστημένη η Μέρκελ

Η υπόθεση Χένες απέκτησε και πολιτικές διαστάσεις, αφούο πρόεδρος της Μπάγερν ανήκε στο περιβάλλον της γερμανίδας Καγκελαρίου,Ανγκελα Μέρκελ.Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ, είχε μάλιστα δηλώσει πως «πολλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι απότον Χένες, μεταξύ αυτών καιη Καγκελάριος»