Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται τελικά η ετυμηγορία του ιταλικού Αρείου Πάγου σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως ανέφεραν την Τρίτη τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ανώτατοι δικαστές της χώρας πρόκειται να αρχίσουν να εξετάζουν σήμερα την υπόθεση, αλλά, λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, δεν θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους όπως προβλεπόταν την Τρίτη..

Ενδεικτικό των κρίσιμων ωρών για την ιταλική δικαιοσύνη αλλά και την πολιτική σκηνή είναι ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα δοθεί άδεια αποκλειστικά και μόνο για να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις την ώρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, μέλη του «μοβ κινήματος» που εναντιώνεται εδώ και χρόνια στην πολιτική του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποίησαν συμβολική διαδήλωση έξω από το Αρειο Πάγο της Ρώμης με την οποία ζήτησαν «να κριθεί ανεπηρέαστα και αμερόληπτα ο Καβαλιέρε, όπως όλοι οι άλλοι ιταλοί πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καταδικάσθηκε από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία παραγράφονται) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Αν η απόφαση αυτή επιβεβαιωθεί και από τους ανώτατους δικαστές της Ρώμης, ο Καβαλιέρε αναμένεται να βρεθεί αναγκασμένος να εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο της χώρας του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από