Κόκκινο χτύπησαν την Τρίτη οι τιμές του όζοντος στην Αθήνα. Σε επτά σταθμούς μέτρησης σημειώθηκε στις 4 το μεσημέρι η μεγαλύτερη υπέρβαση του πρώτου ορίου συναγερμού – η λεγόμενη υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης που είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις από το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας οι τιμές του όζοντος έφτασαν τα 238 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα στη Λυκόβρυση. Στη Γεωπονική τα 211 μικρογραμμάρια, τα 211 μικρογραμμάρια στα Λιόσια, τα 197 μικρογραμμάρια στο Περιστέρι, τα 195 μικρογραμμάρια στους Θρακομακεδόνες, τα 188 μικρογραμμάρια στη Νέα Σμύρνη και τα 183 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα στο Μαρούσι.

Διευκρινίζεται ότι το δεύτερο όριο – το όριο συναγερμού – είναι τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους αντιμετωπίζουν καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα να παραμένουν σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Επίσης συνίσταται σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα – και ιδίως στα παιδιά – να αποφεύγουν αυτές τις μέρες την έντονη σωματική άσκηση.