Τουλάχιστον τριάντα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα με υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων σε φαράγγι, στη νότια Ιταλία.

Το λεωφορείο πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την περιοχή της Καμπανίας στη Νάπολη και επέβαιναν σ’ αυτό περίπου 50 άτομα. Το δυστύχημα προκλήθηκε έξω από την πόλη Αβελίνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τα συντρίμμια συνεχίζεται και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανώς να αυξηθεί αφού το λεωφορείο χτύπησε και σε άλλα οχήματα πριν φύγει από την πορεία του.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, ο οδηγός του λεωφορείου δεν κατάφερε να επιβραδύνει όταν έπεσε σε μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε σταματημένα οχήματα, να ξεφύγει από την πορεία του και να βρεθεί στο κενό.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες και έντεκα από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι τέσσερα ανήλικα παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από το λεωφορείο. «Η κατάσταση είναι δραματική», πρόσθεσε.