Τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα κατονόμασε ως τον άνθρωπο που του ανέθετε εργασίες σε ακίνητα που κατέληξαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση για τις χρυσές μίζες Αστέριος Οικονομίδης.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Οικονομίδης, εκπρόσωπος της αρχιτεκτονικής εταιρείας ARCON είχε αναλάβει εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αγοράστηκε από τη Βίκυ Σταμάτη, στο γραφείο, που αγόρασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην Κόμνα Τράκα, ενώ αγόρασε και ακίνητο μέσω υπεράκτιας εταιρείας,στην οδό Δεινοκράτους το οποίο τελικά κατέληξε στην κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου , Αρετή Τσοχατζοπουλου.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε οργάνωση και ότι είχε σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αντίθετα, υπερασπίστηκε με σειρά εγγράφων για να δείξει το σύννομο των διαδικασιών του έργου που ανέλαβε και ότι την επίμαχη περίοδο της εκτέλεσης των εργασιών δεν είχε κανένα ύποπτο σημείο.

Μόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κατάλαβε, όπως ισχυρίστηκε, ότι ο Ζήγρας λειτουργούσε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου.

«Ο Ζήγρας λειτουργούσε σαν φύλακας άγγελος του. Υπάρχει ένα μοντέλο που λειτουργεί και φαίνεται πως όπου εμφανίζεται ο Ζήγρας δεν εμφανίζεται ο Ακης» υποστήριξε ο Οικονομίδης.

Όπως είπε μάλιστα ότι τις εργασίες που εκτέλεσε στο σπίτι του γιου του Ακη Τσοχατζόπουλου, πληρώθηκε απευθείας από τον πρώην Υπουργό, ενώ για τα υπόλοιπα αγνοούσε ποιος βρισκόταν πίσω από τα επίδικα έργα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ισχυρίστηκε «θεωρώ ότι δικαιολογημένα είμαι στη φυλακή γιατί έκανα το λάθος να μην αποκαλύψω από την αρχή από ποιον έπαιρνα τα λεφτά.

Με ρωτούσαν και εγώ απαντούσα… κουκουρουκου».

Και πρόσθεσε πως όταν η υπόθεση ήταν υπό έρευνα από το ΣΔΟΕ ο Νίκος Ζήγρας μου έλεγε να μην τον κατονομάσω γιατί το θέμα θα κλείσει και θα …καθαρίσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Βλακωδώς, κατά τα λεγόμενα του, το έκανε ,γιατί όπως είπε «αν γνώριζα την παράνομη προέλευση των χρημάτων τότε δεν θα αναλάμβανα το έργο».

Oι ισχυρισμοί του πάντως έχουν προκαλέσει επανειλημμένως την αντίδραση Ζήγρα που αμφισβητεί ευθέως την αξιοπιστία του Οικονομίδη.

Σήμερα πιστεύω ότι ο Ζήγρας κάλυπτε τον Ακη Τσοχατζόπουλο, είπε ο Οικονομίδης κάνοντας απολογισμό της κατηγορίας που τον έφερε στο εδώλιο και τον κρατά στη φυλακή..Με έμπλεξαν σε ένα εφιάλτη που διαρκεί μήνες. Οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν να κρύβουν τα πράγματα και τήρησαν αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ επί υπουργίας του και οι δικηγόροι του ζήτησαν διακοπή για να έρθουν σε συνεννόηση με τον πελάτη τους.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «απορριπτικό» απέναντί του το δικαστήριο και υποστήριξε ότι η Έδρα «αποφεύγει τα μεγάλα θέματα και ασχολείται με δευτερεύοντα».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του βασικού κατηγορουμένου στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, θα προχωρήσει στις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων. Ήδη, ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου της Ακρόπολης, κλήθηκε να απολογηθεί.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε να απολογηθεί σήμερα επαναφέροντας το θέμα του ΚΥΣΕΑ και ζητώντας από το δικαστήριο έστω και την τελευταία στιγμή να του δώσει περισσότερο χρόνο,τουλάχιστον μέχρι τις 26 Αυγούστου για να προετοιμάσει την απολογία του.

Η παρουσία του ΚΥΣΕΑ, όπως είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι νομικά και πολιτικά αναγκαία για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει εκείνος να πάρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη και να δώσει απαντήσεις .

Οι δικηγόροι του (Λεωνίδας Κότσαλης ,Γιάννης Παγορόπουλος και Γιάννης Νικολάου) διευκρίνισαν ότι ο πρώην υπουργός όχι μόνο δεν αρνείται, αλλά αξιώνει κιόλας να απολογηθεί.Γι αυτό και ζητά εύλογο χρόνο προετοιμασίας.

Το ΚΥΣΕΑ ,οπως είπε ο κ. Κότσαλης «έχει κομβικό ρόλο. Τα μέλη του αδημονούν να έρθουν .Οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται στη διαδικασία που τρέχει και αισθάνονται αδικημένοι. Είτε το θέλουμε είτε όχι οι αποφάσεις του ήταν το μαύρο κουτί». Το δικαστήριο πάντως φαίνεται αποφασισμένο να συνεχίσει τις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων.