Τις ΗΠΑ θα επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Αβραμόπουλος και Χέιγκελ θα συναντηθούν την Τρίτη στο Πεντάγωνο και θα συζητήσουν τις εξελίξεις σε Βαλκάνια, Τουρκία, Αίγυπτο, Συρία, Μεσανατολικό, ενώ θα εξετάσουν και συγκεκριμένους τρόπους για περαιτέρω βελτίωση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής 'Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του, αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί το «άριστο επίπεδο» της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών δομών.

Επίσης, θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τον Χέιγκελ για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» (PfP).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει επίσης συναντήσεις με γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χέιγκελ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πενταγώνου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρευρεθεί την ίδια μέρα σε τελετή στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλιγκτον, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος θα παραστεί σε ειδική τελετή στο αμερικανικό Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, όπου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Μουσείου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με σκοπό τη συνεργασία για έρευνα αρχείων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από