Ο Πεπ Γκουρντιόλα ήταν νικητής στην πρώτη του αναμέτρηση –έστω και φιλική –κόντρα στην πρώην του ομάδα, την Μπαρτσελόνα. Η Μπάγερν πιο έτοιμη επικράτησε 2-0 των Μπλαουγκράνα στο φιλικό στο Αλιάνζ Αρένα.

Ο Γκουαρντιόλα είδε την πρώτη ομάδα του να παρατάσσεται κυρίως με νεαρούς παίκτες, αφού ο υπηρεσιακός τεχνικός της Μπαρτσελόνα Ζόρντι Ρόουρα είχε στη διάθεσή του τον Λιονέλ Μέσι (αγωνίστηκε στο α’ μέρος), αλλά όχι και τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την Εθνική Ισπανίας. Φυσικά απουσίαζε και το νέο αστέρι της ομάδας, ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ.

«Ηταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα», είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. «Ας μην ξεχνάμε ότι ήμουν σε όλη μου τη ζωή στην Μπαρτσελόνα, πρώτα ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής. Δεν έχω να παραπονεθώ για κάτι αυτή τη στιγμή».

Η Μπαρτσελόνα είναι σε αναμονή της άφιξης του νέου προπονητή Ζεράλδο (Τάτα) Μαρτίνο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τίτο Βιλανόβα που άρχισε να δίνει νέα μάχη με τον καρκίνο. Ζητήθηκε από τον Γκουαρντιόλα να πει κάτι για την πρόσφατη διαμάχη που είχε με τον Βιλανόνα, αλλά αρνήθηκε: «Είναι ένα ζήτημα που αφορά τον Τίτο, εμένα και τις οικογένειές μας».

Η αρχική ενδεκάδα της Μπάγερν ήταν ενδεικτική των προθέσεων του Γκουαρντιόλα: χωρίς κλασικό φορ και τριάδα μπροστά με τους Ριμπερί, Ρόμπεν και Τόμας Μίλερ.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν στην αρχική ενδεκάδα, επίσης στην πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στην παλιά του ομάδα. Αλλωστε, στο πλαίσιο αυτής της μεταγραφής ήταν και το χθεσινό ματς και όλα τα έσοδα πήγαν στο ταμείο της Μπάγερν. Τα γκολ της βαυαρικής ομάδας σημείωσαν οι Λαμ (14′) και Μάντζουκιτς (87′). Η Μπάγερν αντιμετωπίζει μεθαύριο στο γερμανικό σούπερ καπ την Ντόρτμουντ, ένα ακόμα δυνατό τεστ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο νέος προπονητής της Μπάγερν Τάτα Μαρτίνο αναμένεται σήμερα στη Βαρκελώνη, ενώ αύριο θα υπογράψει το διετές συμβόλαιό του και θα γίνει η παρουσίαση.

Ο Μαρτίνο βρήκε υποστηρικτή και στο πρόσωπο του Γιόχαν Κρόιφ: «Δεν τον ξέρω, αλλά ούτε ο Ράικαρντ ούτε ο Γκουαρντιόλα είχαν κατακτήσει τίτλους όταν ήρθαν. Βοήθησαν όμως την Μπαρτσελόνα να πετύχει μεγάλες επιτυχίες». Ο Μέσι πάντως αρνήθηκε χθες στο Μόναχο ότι έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη του Μαρτίνο και δήλωσε: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Πάντως, αν κρίνουμε από τις προηγούμενες δουλειές του, είναι καλή επιλογή».

– Ισοπαλία για τη Ρεάλ Μαδρίτης (2-2) επί γαλλικού εδάφους, κόντρα στη Λυών.

Ηταν το δεύτερο φετινό φιλικό της Ρεάλ. Η Λυών προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Γκρενιέ (20′) και Λισάντρο Λόπες (60′), αλλά η ισπανική ομάδα κατέφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο εικοσάλεπτο με τους Μοράτα (70′) και Καζεμίρο. Ο Κάρλο Αντσελότι απέσυρε από το παιχνίδι στο 35′ τον Ιγιαραμέντι, για προληπτικούς λόγους, καθώς διαπίστωσε ότι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα λόγω της κόπωσης.