Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε το βράδυ της Τρίτης, στις 7.13 μ.μ. (τοπική ώρα) ο νεογέννητος γιος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, υπό τις επευφημίες του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από την πτέρυγα Λίντο του μαιευτηρίου, όπου η Κέιτ έφερε στον κόσμο τη Δευτέρα τον τρίτο στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι μεγάλο μωρό, αρκετά βαρύς» ήταν τα πρώτα λόγια του πρίγκιπα Ουίλιαμ προς τα μέσα ενημέρωσης. Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ είπε ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για το όνομα του παιδιού. «Ακόμη το σκεφτόμαστε» είπε ο Γουίλιαμ.

Η γέννηση του νέου πρίγκιπα εορτάστηκε σε όλη την επικράτεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Κανονιοβολισμοί ακούστηκαν από τη Νέα Ζηλανδία ως τον Καναδά για να αναγγελθεί ο ερχομός του παιδιού. Στο Λονδίνο η γέννηση χαιρετίστηκε με κωδωνοκρουσίες του Αβαείου του Γουέστμινστερ.

Πρώτοι επισκέφτηκαν την Κέιτ στο νοσοκομείο οι γονείς της, η Κάρολ και ο Μάικλ Μίντλτον, ενώ αργά το απόγευμα της Τρίτης στο μαιευτήριο για να δουν το βρέφος πήγαν ο «ευτυχής παππούς» πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

Η Κέιτ έκανε την εμφάνισή της στα σκαλιά του μαιευτηρίου έχοντας αγκαλιά τον ηλικίας 27 ωρών γιο της και αφού χαιρέτησε μαζί με τον σύζυγό της τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και το πλήθος, έδωσε το μωρό στον πρίγκιπα για να προσεγγίσουν μαζί τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Λίγα λεπτά αργότερα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και αναχώρησαν για το παλάτι του Κένσινγκτον. Η Κέιτ έμεινε στο μαιευτήριο για 37 ώρες.