Ο δήμος Αθηναίων απαγόρευσε το νέο «συσσίτιο μίσους» που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής, αποκαλώντας το «παράνομο» και «πολιτικά απαράδεκτο, διότι προάγει συνειδητά τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης είχε την Τρίτη επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η διανομή τροφίμων και ρούχων «μόνο για Eλληνες», στην οποία επρόκειτο να παραστούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Δήλωση Καμίνη

«Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία», αναφέρεται στη δήλωση.

Για τον λόγο αυτόν διαμηνύει πως σε κάθε περίπτωση «εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Επιμένει η Χρυσή Αυγή

«Το άθλιο κράτος του μνημονίου επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους Ελληνες», απαντά η Χρυσή Αυγή και καταγγέλλει πως «το αποτυχημένο και επικίνδυνο δίδυμο Δένδια-Καμίνη, με την απόλυτη συμφωνία και έγκριση του Αντώνη Σαμαρά, στήνει μία ακόμη παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος».

«Οσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί… «μη λήψης της απαιτούμενης άδειας», γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας)», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία παρατίθεται ένα σχετικό εξώδικο.«Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας», συμπληρώνει η Χρυσή Αυγή.