Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, όταν ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τίτο Βιλανόβα ο οποίος θα δώσει μία ακόμα μάχη με τον καρκίνο, αναφέρθηκε σε ένα «βαρύ πλήγμα» για την ομάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η Μπαρτσελόνα δέχεται χτύπημα από τη μοίρα. Τον Μάρτιο του 2011 ανακοινώθηκε ότι ο Ερικ Αμπιντάλ έχει όγκο στο συκώτι. Ο Αμπιντάλ υποβλήθηκε σε επέμβαση, στη συνέχεια σε μεταμόσχευση και κατάφερε να επιστρέψει στα γήπεδα. Τον περασμένο Μάρτιο ο μπασκετμπολίστας Πιτ Μάικλ έπαθε πνευμονική θρομβοεμβολή και αποχώρησε από την ομάδα για θεραπεία στις ΗΠΑ.

Η μοίρα, πάντως, χτυπάει την Μπαρτσελόνα από τις πρώτες δεκαετίες της ιστορίας της. Ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος Τζουάν Γκάμπερ αυτοκτόνησε το 1930, προφανώς χτυπημένος από το κραχ στη Wall Street το 1929. Στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου, ένας άλλος πρόεδρος της ομάδας, ο Τζόσεπ Σουνγιόλ, εκτελέστηκε από στρατιώτες του Φράνκο. Ηταν Αύγουστος του 1936. Τη σεζόν 1952-53 ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία της ομάδας, ο Ούγγρος Λάσλο Κουμπάλα, χτυπήθηκε από φυματίωση, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στα γήπεδα ύστερα από αρκετούς μήνες.

Τον Απρίλιο του 1968 η Μπαρτσελόνα βυθίστηκε στο πένθος από τον θάνατο του ουρουγουανού δεξιού οπισθοφύλακα Χούλιο Σέζαρ Μπενίτεθ. Σε ένα ρεπό ο Μπενίτεθ με τη σύζυγο του και φίλους είχαν πάει εκδρομή στην Ανδόρα. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε δηλητηρίαση από μύδια. Τον Μάιο του 1979 η Βαρκελώνη συγκλονίστηκε από το δράμα του αυστριακού επιθετικού Χανς Κρανκλ ο οποίος ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με συνέπεια η σύζυγός του να δίνει μάχη για τη ζωή της. Εκατοντάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα πήγαν στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα. Ηταν λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Το 1981 η Βαρκελώνη αλλά και ολόκληρη η Ισπανία συγκλονίστηκαν από την απαγωγή του Κίνι, ενός σπουδαίου επιθετικού από δύο αγνώστους. Απελευθερώθηκε ύστερα από 25 ημέρες. Στα τέσσερα ματς που απουσίασε η Μπαρτσελόνα πήρε μόλις έναν βαθμό και έχασε το πρωτάθλημα. Τον Φεβρουάριο του 1991 ο προπονητής Γιόχαν Κρόιφ υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε διπλό μπαϊπάς.