Οπως φαίνεται, δύο είναι –σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο –οι βασικοί υποψήφιοι να αντικαταστήσουν τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο Λουίς Ενρίκε και ο Τάτα Μαρτίνο.

Ο Λουίς Ενρίκε είναι ένας παίκτης που προέρχεται από τους Μπλαουγκράνα, με θητεία στη β’ ομάδα και φυσικά γνώστης της φιλοσοφίας του συλλόγου.

Ο δεύτερος είναι ο Αργεντινός Τάτα Μαρτίνο, ο άνθρωπος που ανέδειξε πρωταθλήτρια τη Νιούελς Ολντ Μπόις, στις υποδομές της οποίας έπαιξε ο Λιονέλ Μέσι σε ηλικία 13 χρονών. Μάλιστα εκείνη την εποχή, προπονητής του Μέσι, ήταν ο Αντριαν Κορία, συνεργάτης του Μαρτίνο στη Νιούελς.

Αρχικά, τα ισπανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα Αντονι Θουμπιθαρέτα επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αργεντινή για να συζητήσει με τον Μαρτίνο, όμως τελικά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Να σημειώσουμε πως σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ole» ο Λιονέλ Μέσι είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Μαρτίνο.

Σε ό,τι αφορά τον Λουίς Ενρίκε, από την 1η Ιουλίου είναι προπονητής της Θέλτα. Σύμφωνα με το κανάλι TV3, για να «σπάσει» το συμβόλαιο, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να καταβάλει τρία εκατ. ευρώ. Πάντως, χτες από τη Θέλτα υποστήριζαν ότι «κανείς δεν μας έχει ενοχλήσει». Κι ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε, όταν ρωτήθηκε, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Σύμφωνα με τη «Sport», πάντως, σε μεγάλο ποσοστό οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα ψηφίζουν τον Γιουπ Χάινκες για προπονητή! Ο τελευταίος, πάντως, όταν ρωτήθηκε δεν φάνηκε πρόθυμος:

«Είμαι απασχολημένος με άλλα πράγματα. Εχω έναν τεράστιο κήπο, τα σκυλιά μου και θα ήταν αδύνατο για μένα, μετά την Μπάγερν, να αναλάβω έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Μπαρτσελόνα», είπε.