Ο Αργεντινός Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο συμφώνησε τη Δευτέρα με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα και θα είναι ο νέος προπονητής στη θέση του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος αποχώρησε προκειμένου να δώσει μία νέα γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Οπως ανέφεραν τη Δευτέρα το απόγευμα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Μαρτίνο αναμένεται στη Βαρκελώνη την Τετάρτη, αλλά φυσικά δεν θα ταξιδέψει στο Μόναχο, για το φιλικό με τη Μπάγερν Μονάχου το οποίο είναι προγραμματισμένο για την ίδια ημέρα και αποτελεί μέρος της συμφωνίας παραχώρησης του Τιάγκο Αλκάνταρα στους Βαυαρούς.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του Τάτα Μαρτίνο εκτιμάται ότι έπαιξε το γεγονός ότι είναι Αργεντίνος όπως ο ακρογωνιαίος λίθος του παιχνιδιού της Μπάρτσα, ο Λιονέλ Μέσι.

Αλλωστε η πρόσληψη του 50χρονου Μαρτίνο θεωρείται από αναλυτές ως ένα μεγάλο στοίχημα για την Μπάρτσα καθώς ο Αργεντίνος δεν έχει καμία εμπειρία από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Παραγουάης και τελευταία του δουλειά ήταν στην Νιούελς Ολντ Μπόις της Αργεντινής με την οποία έφθασε ως τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο Μαρτίνο θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο και μαζί του θα είναι οιΈλβιο Παολαρόσο και Χόρχε Παουτάσο, με τους οποίους συνεργάζεται σε κάθε ομάδα που αναλαμβάνει.