Με δύο μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse RC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 21% ενώ η ΝΔ 19% και η Χρυσή Αυγή 13%. Το ΠΑΣΟΚ αποσπά ένα 6,5%, οι ΑΝΕΛ 4%, το ΚΚΕ 5,5% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο για την είσοδο στη Βουλή 3%.

Με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,5%, η ΝΔ 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, η Χρυσή Αυγή 14,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, το ΚΚΕ 6,5% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, «αναποφάσιστοι» δηλώνει οι ερωτηθέντες σε ένα ποσοστό 9,5% και με την αναγωγή όσοι δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, φτάνουν το 11%.

Τα δύο κόμματα που προηγούνται, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζουν περίπου ισόποσες συσπειρώσεις, 62 και 64% αντίστοιχα, ενώ αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει χαμηλή συσπείρωση, μόλις 46%.

Η τηλεφωνικού τύπου δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα από 11 έως 17 Ιουλίου, με δομημένο ερωτηματολόγιο σε 1.359 ενηλίκους με δικαίωμα ψήφου και με πανελλαδική γεωγραφική κάλυψη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από