Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση Ανυπότακτες Επιθυμίες ανέλαβε την ευθύνη της αποστολής φακέλου-βόμβας στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία στεγάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο παγιδευμένος φάκελος είχε εντοπιστεί στις 17 Ιουλίου, χάρη στην εμπειρία και την παρατηρητικότητα μιας υπαλλήλου, και είχε εξουδετερωθεί.

Η οργάνωση αναφέρει στην προκήρυξή της, την οποία ανήρτησε στον ιστότοπο Indymedia, ότι απέστειλε τον φάκελο στις 16 Ιουλίου και περιγράφει με αναλυτικό τρόπο τη συνδεσμολογία της βόμβας που περιείχε.

Οπως σημειώνει, «κύριο κίνητρο για την επιλογή του στόχου αποτέλεσε η απεργία πείνας του αναρχικού Κώστα Σακκά».

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί και κρατείτο προσωρινά, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πηρήνων της Φωτιάς.

Διαμαρτυρόμενος για αντιδικονομική παράταση της προσωρινής του κράτησης επί 31 μήνες, είχε ξεκινήσει απεργία πείνας η οποία διήρκησε 38 ημέρες.

Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε την αποφυλάκισή του υπό ασφυκτικούς περιοριστικούς όρους.

Η οργάνωση Ανυπότακτες Επιθυμίες με την προκήρυξή της εξαπολύει επίθεση στον «θεσμό της Δικαιοσύνης», που, όπως σημειώνει, «προωθεί την ηθική και προασπίζει τα συμφέροντα της εξουσίας».

Επίσης, αναφέρεται στην πολυήμερη απεργία πείνας του Κώστα Σακκά και «στο κίνημα αλληλεγγύης» που εκδηλώθηκε με αφορμή αυτό το γεγονός.

Καταθέτει «κάποιες σκέψεις γύρω από το ζήτημα της επαναστατικής οργάνωσης» και καταλήγει, μεταξύ άλλων, με το σύνθημα «ζήτω η αναρχία».