Μετά το συσσίτιο «μόνο για Ελληνες» που επιχείρησε να οργανώσει η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα στις 2 Μαΐου, το κόμμα επανέρχεται με «διανομή τροφίμων και ρούχων σε ελληνικές οικογένειες» στην Αθήνα.

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα διανείμει ρούχα και φαγητό, παρουσία σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η διανομή προγραμματίζεται για την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αττικής.

«Οι Χρυσαυγίτισσες και οι Χρυσαυγίτες θα διανείμουν σε ελληνικές οικογένειες τρόφιμα και ρούχα για να ικανοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού, τις τεράστιες ανάγκες του λαού μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το «συσσίτιο του μίσους» στην πλατεία Συντάγματος είχε απαγορευθεί από τον δήμο Αθηναίων, απόφαση που είχε οδηγήσει σε επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομικών και στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατά του δημάρχου Γιώργου Καμίνη στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου.

Ο κ. Καμίνης είχε απαγορεύσει τη διανομή τροφίμων, κάνοντας λόγο για «συσσίτια μίσους» που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».