Συνεχίζονται από την αστυνομία οι έρευνες για τους υπόλοιπους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, μεταξύ των οποίων και ο Ιλιρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε, τα ξημερώματα της Κυριακής, και δεν υπάρχουν ευρήματα τραυματισμού, όπως διαβεβαιώνει η Αστυνομία.

Μάλιστα, στην εκρηκτική κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας» απέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας τα αίτια αυτής της πολύμηνης επιχείρησης, κατάσταση για την οποία όπως είπε υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την πορεία της επιχείρησης στο χωριόΒροσίνα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισήμανε ότι η «κατάσταση στις φυλακές πρέπει να αντιμετωπιστεί οπωσδήποτε, διαφορετικά κινδυνεύει να δυναμιτίσει συνολικά την έννομη τάξη της χώρας».

«Προφανώς και εγώ έχω ευθύνες», είπε ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά τονίζοντας ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί οπωσδήποτε. Είναι ευτυχής συγκυρία που ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έχει μακρά θητεία στο χώρο της δικαιοσύνης και απόλυτη γνώση του ζητήματος .

«Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η χώρα δεν μπορεί να είναι και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται έχει στόχευση, την προστασία της ελληνικής κοινωνίας που παραμένει ο πρώτος και κύριος στόχος μας».

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε το προσωπικό και την ηγεσία της ΕΛΑΣ για τον τρόπο που διεξάγουν τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση σε βάθος χρόνου και αριθμό προσωπικού που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Από την πρώτη μέρα της απόδρασης έχουν απασχοληθεί 580 έως 750 άτομα από τα σώματα Ασφαλείας στο κυνήγι των δραπετών, είπε ο υπουργός

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Ν. Παπαγιανόπουλος είπε ότι εξουδετερώθηκε χθες ένας από τους πλέον επικίνδυνους και αδίστακτους κακοποιούς.

Μίλησε για το είδος και τη βαρύτητα του οπλισμού των κακοποιών σε συνδυασμό με την προηγούμενη εγκληματική δράση τους είναι ενδεικτικά της ιδιαίτερα αυξημένης επικινδυνότητας τους για τους αστυνομικούς και τους πολίτες.

Εκανε λόγο για πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και τα αστυνομικά χρονικά αναζήτηση των δραπετών που βασίστηκε στη μεθοδικότητα και την υπομονή των αστυνομικών.