Συνελήφθη ένας 44χρονος το απόγευμα της Κυριακής στο Κερατσίνι για τη βομβιστική ενέργεια σε πολυκατοικία στη Λάρισα.

Ο ύποπτος συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπου και κρατείται. Είναι η δεύτερη σύλληψη στην οποία προχωρούν οι αστυνομικές αρχές για την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, στην οποία διαμένει εισαγγελέας που έχει χειριστεί υποθέσεις γνωστών κακοποιών.

Εχει προηγηθεί η σύλληψη ενός 39χρονος από την Καλαμάτα που διαμένει στην Αθήνα και ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για αντίσταση κατά της αρχής.

Πιθανολογούμενος στόχος ήταν η κατοικία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειριστεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων – η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα αλβανών κρατουμένων – από τις φυλακές της πόλης.

Η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.

Η ισχυρή έκρηξη-μυστήριο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην είσοδο υπογείου γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά 93, στο κέντρο της Λάρισας.