Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο του Πεκίνου μετά από έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον τερματικό σταθμό 3 του αερολιμένα.

Οπως μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένας 34χρονος άνδρας κινεζικής καταγωγής, που βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo απεικονίζουν έναν άντρα με μαύρα μαλλιά να κραδαίνει ένα λευκό πακέτο, δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το πακέτο περιείχε πυρίτιδα.

Μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 18:24 τοπική ώρα (13:24 ώρα Ελλάδας) μπροστά στην έξοδο των διεθνών αφίξεων, απλώθηκε καπνός στο εσωτερικό του αερολιμένα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι η αστυνομία απέκλεισε προσωρινά το σημείο. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η τάξη στον αερολιμένα αποκαταστάθηκε, χωρίς να επηρεαστούν οι πτήσεις.

Σύμφωνα με το Xinhua, ο δράστης ήθελε να διαμαρτυρηθεί επειδή παλιότερα είχε ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς στη νότια Κίνα και η υπόθεση δεν είχε διερευνηθεί από τις Αρχές.