Στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ είχαν κάνει αντίστοιχη προσπάθεια και το 2009. Είχαν προσπαθήσει να παρασκευάσουν φιλετάκια χοιρινού κρέατος αλλά η συνταγή δεν πέτυχε απόλυτα αφού απέκτησαν γκρι χρώμα και υφή που έφερνε περισσότερο σε καλαμάρι. Το αποτέλεσμα δεν τους απογοήτευσε και πιστεύουν ότι μπορεί το τεχνητό κρέας να μην έχει ακριβώς την ίδια γεύση με το αυθεντικό, αλλά η γεύση του θα βελτιωθεί.

Αντίστοιχες απόπειρες για την παρασκευή τεχνητού κρέατος έχουν κάνει κι άλλοι επιστήμονες. Στην Αμερική, ο Βλαντίμιρ Μιρόνοφ, που εργάζεται σε μια βραζιλιάνικη εταιρεία παραγωγής κρέατος, χρησιμοποίησε μυϊκά κύτταρα από έμβρυα γαλοπούλας και τα εμπότισε σε αγελαδινό ορό με αποτέλεσμα να αναπτύξει μυϊκούς ιστούς σε μικρές ποσότητες. Σε εργαστήριο στη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε τεχνητό κρέας ψαριού με κύτταρα που απομονώθηκαν από χρυσόψαρο.