Μικρές και μεγάλες φιάλες, σκόνες, χάπια, συμπληρώματα διατροφής, ακόμη και σύριγγες με ινσουλίνη κατέσχεσαν οι καραμπινιέρι στην έφοδό τους στο δωμάτιο του καναδού Κρίστοφερ Χουέρεμπ, προπονητή – φυσικοθεραπευτή του Ασάφα Πάουελ και της Σερόν Σίμπσον. Το αστυνομικό δελτίο αναφέρει γύρω στα πενήντα τεμάχια συνολικά. Μάλλον από υπερβολικό ζήλο κατασχέθηκαν σαμπουάν και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής από το δωμάτιο της Σίμπσον.

«Για πολλά χρόνια ο ατζέντης τους Πολ Ντόιλ προσπαθεί να τους επηρεάσει. Προσπαθεί να τους απομακρύνει από μένα», δήλωσε ο επικεφαλής της MVP Φράνσις και συνέχισε κατηγορώντας τον ατζέντη για την προσθήκη του Χουέρεμπ στην ομάδα προετοιμασίας.

Ο 36χρονος Καναδός με ρίζες από τη Μάλτα, βάση το Τορόντο και ειδικότητα στην αποκατάσταση μυϊκών τραυματισμών, δέχθηκε βέλη και από τον τοπικό Τύπο. Από την έρευνα της «Messaggero Veneto» προέκυψε ότι η WADA επικεντρώθηκε στο πρόσωπό του καθώς διαπίστωσε επαφές του με τον Αντονι Γκαλέα, τον γιατρό που παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου του Μπάφαλο ότι χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες σε διάσημους αθλητές.

Η διαπίστωση προφανής: περίπλοκο το κουβάρι του παγκόσμιου ντόπινγκ κι όσο τραβάς το πουλόβερ, τόσο ξηλώνεται.

Απαντες τώρα περιμένουν την επιλογή του κατάλληλου εργαστηρίου για να γνωστοποιηθεί η σύνθεση των σκευασμάτων που ανακαλύφθηκαν στο δωμάτιο του Χουέρεμπ, που δηλώνει αθώος. «Για να βρεθούν θετικοί, θα τα πήραν μόνοι τους. Εγώ παρείχα μόνο μασάζ και βιταμίνες», υποστήριξε.