Με φρασεολογία… υποκόσμου, την περασμένη Τετάρτη εκτόξευσε απειλές κατά των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, διαμαρτυρόμενη έντονα γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το κόμμα της, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. «Θα σας κρεμάσουμε όλους», φώναξε η βουλευτής Ραχήλ Μακρή. Και όταν ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής της απάντησε, εξίσου προκλητικά και χυδαία, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να μιλάει διότι «διορίστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο», εκείνη απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητώντας να παρέμβει για να της ζητήσουν συγγνώμη.

Δύο μήνες νωρίτερα, ωστόσο, η βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πρωταγωνιστήσει σε έναν ακόμα τσακωμό στη Βουλή με τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη: Είχε φωνάξει, απευθυνόμενη στη βουλευτή της ΝΔ, «εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου…»! Την επομένη η βουλευτής των ΑΝΕΛ διαβεβαίωνε: «Δεν ζητώ συγγνώμη από την κυρία Βούλτεψη, καθώς δεν υπάρχει θέμα συγγνώμης… Αναφέρθηκα στον πατέρα της με τον σεβασμό με τον οποίο η ίδια δεν δείχνει απέναντι στον πατέρα της».

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχουν βρεθεί πολλές φορές οι ενδυματολογικές επιλογές της –το καναρινί φόρεμα, το πολυσυζητημένο μίνι την ημέρα της ψηφοφορίας για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και το εκρού ταγέρ την ημέρα που στάθηκε στο πλευρό των απεργών του μετρό.

Μάλιστα, σε μια συνεδρίαση ανέβηκε στο βήμα της Βουλής φορώντας πράσινη εφαρμοστή φούστα και μπλούζα, στην οποία απεικονιζόταν μια γυναικεία μορφή με ένα παπαγαλάκι. Η ενδυματολογική επιλογή εξόργισε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Καλαντζή, με αποτέλεσμα ενώπιον όλων των βουλευτών να προχωρήσει σε έμμεση παρατήρηση: «Επειδή το θέρος θα μας αναγκάσει όλους να αντιμετωπίζουμε την εμφάνισή μας διαφορετικά, θα παρακαλούσα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μας παρακολουθούν όλοι». Από την επόμενη κιόλας ημέρα η κυρία Μακρή άρχισε να παρελαύνει σε τηλεοπτικές εκπομπές δηλώνοντας πως «της αρέσουν τα πουλιά με στάμπες». Μάλιστα, έκτοτε, κάθε φορά που κάποια συνάδελφός της φορούσε εντός της Ολομέλειας εντυπωσιακά ρούχα –όπως π.χ. η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου ένα ξώπλατο φόρεμα -, διαμαρτυρόταν στον κ. Καλαντζή: «Αυτή δεν την είδες τι φοράει; Μόνο σε μένα ξέρεις να κάνεις παρατήρηση».