Στην εξιχνίαση τής εν ψυχρώ δολοφονίας 30χρονου στην Καισαριανή, 13 μήνες πριν, έφτασε η ΕΛ.ΑΣ, που ταυτοποίησε 5 από τα 8 μέλη σκληρής εγκληματικής οργάνωσης.

Συνελήφθησαν σε Γλυφάδα και Παγκράτι δύο Αλβανοί 26 και 29 χρόνων, αντίστοιχα, αρχικά για μικροαδικήματα (πιστόλι και χασίς, αντίστοιχα), ωστόσο προέκυψε η συμμετοχή τους στην εν λόγω εγκληματική ομάδα.

Ενα τρίτο μέλος της είναι σήμερα έγκλειστο στις αλβανικές φυλακές. Αλλα δύο -ανάμεσά τους και το 26χρονο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, που εξόπλιζε τα υπόλοιπα μέλη της, οργάνωνε τις επιχειρήσεις, ήταν ο συνδετικός κρίκος όλων των μελών κι αυτός που στρατολογούσε νέα πρόσωπα- έχουν διαφύγει στην Αλβανία, ενώ συμμετείχαν και τουλάχιστον άλλα 3 άτομα.

Δύο από τους κακοποιούς αυτούς -οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι- δεν δίστασαν τον Ιούνιο πέρυσι να γαζώσουν με Καλάσνικοφ και να σκοτώσουν 30χρονο στην Καισαριανή και να τραυματίσουν σοβαρά τον 32χρονο αδερφό του, όταν τα δύο αδέρφια τούς αντιλήφθηκαν να τους κλέβουν, τα ξημερώματα, αυτοκίνητό τους από την πυλωτή της πολυκατοικίας τους.

Η παράνομη δράση της οκταμελούς αυτής ομάδας χρονολογείται κατά την περίοδο 2009-2012, σε όλη την Αττική (αρχικά στου Ζωγράφου και κατόπιν και σε Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμο, Π. Φάληρο, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Ελληνικό). Στο διάστημα αυτό διέπραξαν συνολικά 17 ένοπλες ληστείες σε σπίτια, 18 σε καταστήματα (κοσμηματοπωλεία, σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, περίπτερα κλπ), μία σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ, 3 σε βάρος ιδιωτών, 6 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και 17 κλοπές αυτοκινήτων.

Για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αλλά και τα έντονα τατουάζ που έχουν στα χέρια τους, οι συγκεκριμένοι δράστες φορούσαν σχεδόν πάντα μακρυμάνικες μπλούζες φούτερ με κουκούλες στο κεφάλι, κασκόλ ή «μπαλακλάβες» (κάλυμμα προσώπου) μοτοσικλετιστών, ενώ άλλοτε φορούσαν κουκούλες Full face, γάντια και καπέλα τύπου τζόκεϊ. Ηταν εξοπλισμένοι με Καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες, που χρησιμοποίησαν και σε τετ α τετ τους με αστυνομικούς, στις συνολικά 6 ένοπλες συμπλοκές που είχαν μαζί τους όταν καταδιώχθηκαν (είχαν άλλη μία συμπλοκή με πολίτη στη Μιχαλακοπούλου).

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης είναι ότι εισέβαλαν στα κοσμηματοπωλεία και εμπορικά καταστήματα κατά τις ώρες λειτουργίας τους και, αφού ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά και εμπορεύματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, λήστευαν αρτοποιεία και περίπτερα τις βραδινές ώρες, όταν η κίνηση ήταν περιορισμένη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί αυτοί Αλβανοί ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι, καθώς μεταχειρίζονταν με χαρακτηριστική βιαιότητα τα θύματά τους. Αφού έμπαιναν σε σπίτια, κυρίως από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, και ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων, στη συνέχεια τους έδεναν και τους κάλυπταν τα πρόσωπα με σεντόνια, κουβέρτες ή πετσέτες, ώστε να μη μπορούν να τους αναγνωρίσουν.