Αντιμέτωποι με όργιο παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές βρέθηκαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα. Σε 1.088 ελέγχους εντοπίστηκαν συνολικά 2.473 παραβάσεις σε 538 επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών και θαλασσίων σπορ, νυχτερινά κέντρα, ενοικιαζόμενες κατοικίες κ.λπ.

Πρωταθλήτρια στην παραβατικότητα είναι η Ρόδος με περισσότερες από τις 8 στις 10 επιχειρήσεις (84,62%) να παραβαίνουν τη φορολογική νομοθεσία. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ζάκυνθος με ποσοστό 80% και στην τρίτη θέση η Σαντορίνη με 77,14%.

Παράλληλα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει ελέγχους σε πολυτελή καταλύματα σχετικά με την ιδιοκτησία, τις δαπάνες ανέγερσης, τη δήλωση της πραγματικής επιφάνειας σε τετραγωνικά μέτρα, τις πισίνες και το πραγματικό τίμημα ενοικίασης.

Οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι οι δαπάνες ανέγερσης είναι πολλαπλάσιες από τις δηλωθείσες, η ηλεκτροδότηση έχει γίνει για μικρές αγροτικές κατοικίες και το τίμημα ενοικίασης είναι πολύ χαμηλότερο του πραγματικού ή δεν δηλώνεται ή δηλώνεται φιλοξενία.