Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν επί μιάμιση ώρα την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Το ραντεβού των δύο πολιτικών ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι στο υπ. Εξωτερικών. Οπως διαμηνύθηκε από την Ιπποκράτους, η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών με τον Γιώργο Παπανδρέου έχει ως αντικείμενο θέματα εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο εκτιμάται ότι οι δύο πολιτικοί συζήτησαν και θέματα που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και στο πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος.

Από το γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου πάντως, εκδόθηκε ανακοίνωση που κάνει αναφορά κυρίως στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και στο αυριανό ταξίδι - αστραπή του Βαγγέλη Βενιζέλου στην Αγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην τελευταία παράγραφο μόνο γίνεται αναφορά στην «στάση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο έχει ως εξής:

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεταβάλλουν σημαντικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν απόψεις για το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις τις Αραβικές χώρες και τη Συρία, καθώς και τα τεκτενόμενα ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαιτέρη αναφορά έγινε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς αύριο ο Ευάγγελλος Βενιζέλος, επισκέπτεται την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Υπενθυμίζεται ότι, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ετέθησαν οι βάσεις μιας ολοκληρωμένης πολιτικής προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αργότερα, την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Τέλος, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από