Τα βήματα του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος εκχώρησε το ακίνητο της εταιρείας του στο Δημόσιο για να αποφυλακιστεί, μοιάζει να ακολουθεί και η κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή: Προσκόμισε την Πέμπτη στο δικαστήριο συμβόλαιο με το οποίο εκχωρεί στο ελληνικό Δημόσιο και τα τρία ακίνητα, που κατά το κατηγορητήριο φέρεται να αγόρασε με χρήματα του πατέρα της που προέρχονταν από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων .

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος προσκόμισε τα έγγραφα στο δικαστήριο λέγοντας ότι «η Αρετή Τσοχατζοπούλου δίνει στο ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται. Δεινοκράτους, Κεφαλληνίας 40 και 38. Είναι αθώα. Εχει τρία παιδιά Θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Θέλει απέναντι στους συμπολίτες της να είναι ξεκάθαρη».

Πρόεδρος: Ναι, μα είναι δεσμευμένα αυτά….]

Δημητρακόπουλος: Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα είναι αναξιοποίητα για μίαδεκαετία. Χρειάζονται αμετάκλητες απόφασεις…Εμείς το δίνουμε τώρα μεσυμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή. Το ίδιο

έκανε και ο Γαβαλάς, που ήταν επίσης δεσμευμένα, αλλά η Δικαιοσύνη τοεκτίμησε.

Η αυλαία πάντως, της συνεδρίασης έπεσε μέσα σε κλίμα έντασης . Αφορμήήταν η δήλωση του προέδρου ότι στις 29 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οιαπολογίες με πρώτο τον Ακη τσοχατζόπουλου. Αυτό το …πρόγραμμα βρήκεαντίθετο τον Ακη Τσοχατζόπουλο και την υπεράσπισή του, που ζήτησανπερισσότερο χρόνο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου όμως, επέμεινε λέγονταςχαρακτηριστικά προς τους δικηγόρους «ακυρώστε τα εισιτήριά σας. Τοδικαστήριο δεν θα διακόψει , αν δεν έχουμε φτάσει στο πέρας τωναπολογιών»..