Τα βήματα του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος εκχώρησε το ακίνητο της εταιρείας του στο Δημόσιο για να αποφυλακιστεί, μοιάζει να ακολουθεί και η κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή: Προσκόμισε την Πέμπτη στο δικαστήριο συμβόλαιο με το οποίο εκχωρεί στο ελληνικό Δημόσιο και τα τρία ακίνητα, που κατά το κατηγορητήριο φέρεται να αγόρασε με χρήματα του πατέρα της που προέρχονταν από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων .

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος προσκόμισε τα έγγραφα στο δικαστήριο λέγοντας ότι «η Αρετή Τσοχατζοπούλου δίνει στο ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται. Δεινοκράτους, Κεφαλληνίας 40 και 38. Είναι αθώα. Εχει τρία παιδιά Θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Θέλει απέναντι στους συμπολίτες της να είναι ξεκάθαρη».

Πρόεδρος: Ναι, μα είναι δεσμευμένα αυτά....)
Δημητρακόπουλος: Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα είναι αναξιοποίητα για μία δεκαετία. Χρειάζονται αμετάκλητες απόφασεις...Εμείς το δίνουμε τώρα με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή. Το ίδιο
έκανε και ο Γαβαλάς, που ήταν επίσης δεσμευμένα, αλλά η Δικαιοσύνη το εκτίμησε.

Η αυλαία πάντως, της συνεδρίασης έπεσε μέσα σε κλίμα έντασης . Αφορμή ήταν η δήλωση του προέδρου ότι στις 29 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι απολογίες με πρώτο τον Ακη τσοχατζόπουλου. Αυτό το ...πρόγραμμα βρήκε αντίθετο τον Ακη Τσοχατζόπουλο και την υπεράσπισή του, που ζήτησαν περισσότερο χρόνο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου όμως, επέμεινε λέγοντας χαρακτηριστικά προς τους δικηγόρους «ακυρώστε τα εισιτήριά σας. Το δικαστήριο δεν θα διακόψει , αν δεν έχουμε φτάσει στο πέρας των απολογιών»..

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από