Εντός της επόμενης εβδομάδας η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις προς τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, για την εκταμίευση της δόσης, έκανε γνωστό σήμερα ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας.

Ο' Κόνορ εξέφρασε, παράλληλα,  την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή.

«Καλωσορίζουμε την έγκριση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου θα εφαρμοστούν οι συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς εάν με την έγκριση του πολυνομοσχεδίου έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο Σ. Ο’ Κόνορ απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα οι υπηρεσίες της Επιτροπής να αναλύσουν προσεκτικά την υιοθέτηση του πολυνομοσχεδίου.

Πρόσθεσε, δε, ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσει σε περαιτέρω νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις και αποφάσεις.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η τρόικα θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις προς τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκταμίευση της δόσης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, τον Ιούλιο αναμένεται να εκταμιευθούν 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Τα 2,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) και 1,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την επιστροφή κερδών από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (SMP).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από