Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί Αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, ο Χουμπ Στέφενς, έδειξε αρκετά πράγματα, όσον αφορά τις σκέψεις του για την βασική 11άδα που θα χρησιμοποιήσει στα παιχνίδια της 3ης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2. Η απουσία των Λάζαρ και Λόπεθ που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, δημιουργούν κάποια ερωτηματικά για το κέντρο, όμως υπάρχουν και άλλα φιλικά μέχρι τις 30 ή 31 Ιουλίου , που θα δοθεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Δικεφάλου, προκειμένου να καταλήξει ο Στέφενς στις οριστικές του αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΑΠΟΕΛ με 1-0, με γκολ που πέτυχε στο 16’ ο Σαλπιγγίδης με σουτ, όμως με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα γκολ.

Ο ολλανδός τεχνικός, μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε και για τον Τόμας Νέσιντ, καθώς και για μια ακόμη μεταγραφή που αναμένεται να γίνει από πλευράς Δικεφάλου. «Είναι πολύ καλός παίκτης και έχει στοιχεία που λείπουν από την ομάδα» είπε και συνέχισε: «Έχει διαφορετικό στυλ από τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Γιάννου. Απλώς δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Λέει ότι προπονείται κανονικά εδώ και τέσσερις εβδομάδες, όμως θα πρέπει να τον δούμε μέσα στο γήπεδο. Θα πάει στην Μόσχα και θα επιστρέψει μετά. Τότε θα δούμε πως είναι και από πότε θα μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Ότι είναι καλός παίκτης, το ξέρω. Όταν έπαιζε στην Πράγα, έβαζε πολλά γκολ. Μετά ήρθε η ΤΣΣΚΑ και ο τραυματισμός του. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Όταν θα είναι έτοιμος και με έναν ακόμη παίκτη που φιλοδοξούμε να φέρουμε, πιστεύω ότι θα είμαστε καλά. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και η ομάδα έχει την ποιότητα και το βάθος για να μας βγάλει ασπροπρόσωπους».

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ είχε ως εξής: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο ( 77’ Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Λόρενς, Λούκας (73’ Κάτσε), Γεωργιάδης ( 46’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης,Αθανασιάδης.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ολιβέιρα (77’ Αντωνιάδης ), Αμορίμ, Μάριο Σέρχιο (77’ Σολομού), Κλουκόφσκι ( 61’ Ντα Σίλβα), Μοράις (72’ Βινίσιους), Μπενασού (72’ Ισμα), Τιάγκο Γκόμεζ (72’ Χαραλαμπίδης), Μαντούκα (72’ Ηλία), Αλεξάνδρου (72’ Αλωνεύτης), Σωτηρίου ( 46’ Σέρινταν).