Θέμα αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που παρέχουν αστική και ποινική ασυλία στα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατύπωσε χθες στην 37σέλιδη έκθεσή της η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Σε αυτήν εκφράζει παράλληλα σειρά ενστάσεων και παρατηρήσεων στα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου –όπως στη διαθεσιμότητα, στην κινητικότητα, στους ΟΤΑ κ.λπ.

Το γεγονός μάλιστα οδήγησε τους ΑΝΕΛ να υποβάλουν αίτημα «αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου», κίνηση που μολονότι υποστηρίχθηκε και από κόμματα της αντιπολίτευσης, τελικώς απερρίφθη με ψηφοφορία δι’ εγέρσεως. «Εχετε κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για «περιφρόνηση του Συντάγματος» και «καθεστώς δικτατορίας με διάτρητο κοινοβουλευτικό μανδύα». Μάλιστα και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης εκτίμησε ότι «πολλές διατάξεις κινούνται εκτός συνταγματικών ορίων».

Αμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος απάντησε ότι «κάποιοι είναι ανεπίγνωστοι, δεν περίμενα τέτοια αποκοτιά».