Oταν ο Τζέρεμι Κλάρκσον ξεκινούσε το 2002 την εκπομπή «Top Gear» στο BBC, δεν φανταζόταν ότι μια δεκαετία αργότερα χάρη σε αυτήν θα γινόταν εκατομμυριούχος. Σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό που δημοσιεύτηκε προχθές, η δημόσια βρετανική τηλεόραση πλήρωσε την περασμένη χρονιά 9,6 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το μερίδιο του παρουσιαστή στην εταιρεία Bidder 6 που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εκπομπής αυτοκινήτων. Προτού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών που είχε στο όνομά του, είχε φροντίσει να εισπράξει άλλα 5,6 εκατ. ευρώ ως μέρισμα.

Ο Κλάρκσον ίδρυσε τη συγκεκριμένη εταιρεία το 2006, την εποχή που το «Top Gear» είχε αρχίσει να καθιερώνεται στη βρετανική τηλεόραση. Συνέταιρος στο εγχείρημα ήταν ο παραγωγός της εκπομπής Αντι Ουίλμαν. Τον Νοέμβριο του 2007 το BBC World εξαγόρασε το 50% συν μία μετοχή, έναντι 114,8 εκατ. ευρώ. Την τελευταία πενταετία, οι δουλειές της Bidder 6 πήγαν περίφημα αφού κατάφερε να πενταπλασιάσει τον τζίρο της, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 171 εκατ. ευρώ. Γεγονός σημαντικό για την αύξηση των κερδών των δύο επενδυτών έπαιξε και η μεταπώληση των δικαιωμάτων προβολής σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου το «Top Gear» αγαπήθηκε από το κοινό.

Η προτίμηση του διεθνούς κοινού μεταφράστηκε σε έσοδα 3,4 εκατ. ευρώ για τον Κλάρκσον το 2011 και άλλα τόσα την περυσινή χρονιά. Σε αυτά φυσικά δεν υπολογίζονται τα δικαιώματα από την κυκλοφορία βιβλίων και DVD ή τις στήλες που υπογράφει σε εφημερίδες και περιοδικά. Κατά τα άλλα, ο 52χρονος βρετανός ειδικός εισπράττει τον ύψους 1,2 εκατ. ευρώ ετήσιο μισθό του για τη συνεργασία του με την κρατική τηλεόραση.