Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Νεκρός ένας κάτοικος των Φερών Αλεξανδρούπολης, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση.

Στην Πάρνηθα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται ακόμη δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω από τον Ιππικό Ομιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Το σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως τουλάχιστον 6 Μποφόρ. Τα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου και οι πυροσβέστες προσέγγισαν τις εστίες της πυρκαγιάς πεζή.

Επί τόπου έσπευσαν αρχικά 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Οι δυνάμεις αυτές ενισχύθηκαν το βράδυ με 100 πυροσβέστες και 32 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες ΟΤΑ, 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 42 στρατιώτες, 3 μηχανήματα του Στρατού.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούσαν να πετάξουν, αφού η φωτιά ξέσπασε όταν πλέον είχε πέσει σκοτάδι.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών, η Πυροσβεστική έθεσε σε ετοιμότητα το σύνολο των δυνάμεών της στην Αττική.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. για να μην ξεφύγει το μέτωπο και να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή.

Προτεραιότητα αποτελεί και το πευκοδάσος που είχε διασωθεί από προηγούμενες πυρκαγιές.

Η Πέτρα βρίσκεται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.

Η περιοχή ονομάζεται Πέτρα λόγω των βράχων που υπάρχουν.

Στο Αλεποχώρι

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο καπνοί στην περιοχή, η οποία κάηκε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, προκειμένου να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αναζωπύρωσης με δεδομένο ότι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο στη θέση Νέο Μάζι και έκαψε πευκοδάσος.Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν αρκετά ισχυροί έντασης 4-5 μποφόρ, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επί τόπου βρέθηκαν 33 οχήματα με 90 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 42 στρατιώτες και 2 μηχανήματ του Στρατού. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην Αλεξανδρούπολη

Εν τω μεταξύ στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 86χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του, για αγροτικές εργασίες. Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 3 στρέμματα.

Η πυρκαγιά έσβησε λίγο μετά τις 8.45 το βράδυ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, η οποία διενεργεί προανάκριση.