Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 260 τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με αντιπάλους του και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, σε αντίθεση με την εικόνα γενικευμένης έντασης μετά την στρατιωτική παρέμβαση.

Τόσο το Reuters όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδουν δηλώσεις του επικεφαλής του κέντρου άμεσης βοήθειας Μοχάμεντ Σουλτάν βάσει των οποίων πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια στη συνοικία Γκίζα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, και δύο κοντά στη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου.

Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο δρ. Χάλεντ αλ Χάτιμπ, τον οποίο επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τα αιματηρά επεισόδια οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν τουλάχιστον 400 άτομα.

«Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν 401 ανθρώπους που προκαλούσαν ταραχές» μετέδωσε το MENA.