Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Βλαντιμίρ Βάϊς ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού επί Αυστριακού εδάφους, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 2-1 τη Σίμουρκ. Η είδηση που βγήκε από το παιχνίδι όμως ήταν ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Τζαμέλ Αμπντούν πράγμα που σημαίνει ότι ο Αλγερινός βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από τον Ολυμπιακό.

Στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με πρέσινγκ ψηλά, καλούς συνδυασμούς και χωρίς να φαίνεται ότι οι παίκτες του είναι κουρασμένοι από τις διπλές και πολλές φορές τριπλές προπονήσεις.

Ο Κώστας Μήτρογλου έδειξε ότι θα αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη «πυρός» του Ολυμπιακού. Σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ στο 55’ όταν πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ζράνοβιτς και με δεξί εξωτερικό πλασέ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό 2-1. Οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί στο 8’ με σουτ του Διαμαντάκου (1-0), αλλά είχαν δεχτεί την ισοφάριση στο 46’ από τον Ζράνοβιτς, που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας.

Ιδιαίτερα καλή απόδοση είχε και ο Βλάντιμιρ Βάϊς που έδειξε ότι διαθέτει άψογη τεχνική κατάρτιση και βλέπει στον κενό χώρο, αλλά και οι Ντομίνγκεζ, Σαλίνο και Σάμαρης. Οι Ολεϊτάν και Ντε Βισέντι θέλουν ακόμα δουλειά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας. Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ, Βάις, Ντομίνγκεζ, Διαμαντάκο

Στο 32’ οι Κάρολ, Μασάντο, Φετφατζίδης, Σάμαρης, Κοντρέρας, Ιμπαγάσα στη θέση των Μέγερι, Παπααδόπουλο, Μανιάτη, Ντομίνκεζ, Φουστέρ. Επίσης στο δεύτερο μέρος οι Παπάζογλου, Μήτρογλου, Ολαϊτάν, Μανωλάς και Λυκογιάνης στη θέση των Σιόβα, Βάις, Σαλίνο, Χολέμπα και Διαμαντάκου. Στο 61’ οι Καραγκούνης, Σιώπης, Γκρέκο, Τάτος, Ντε Βινσέτι και Γιαννιώτης στη θέση των Κοντρέρας, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Σάμαρη, Κάρολ και Φετφατζίδη.

ΣΙΜΟΥΡΚ: Κάψα, Άντερσον, Πολάντοβ, Τζιρντίμοβ, Ζρνάνοβιτς, Αμιρασλάνοβ, Σαφιαρόγλου, Κίσο, Νοβρουζόβ, Εουντί Σίλβα ντε Σόουζα, Αγιούμποβ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μίτσελ δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι παίκτες γιατί είναι κουρασμένοι και προσπαθούν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Βλέπω πολλά πράγματα απ’αυτά που θέλω να περάσω στο γήπεδο, θέλει ακόμα χρόνο και περιμένουμε και κάποιους παίκτες ακόμα. Θέλουμε ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και ταχύτητα στον κάθε παίκτη ξεχωριστά». Σε ότι αφορά τους νεοαποκτηθέντες είπε: «Είναι καλοί παίκτες που κάνουν τη διαφορά και θα έρθουν και άλλοι που κάνουν τη διαφορά. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα Σημασία έχει να εφαρμόσουμε αυτά που μαθαίνουμε τις προπονήσεις».