Απαιτούσε συστηματικά από καταστηματάρχες να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά για να «τακτοποιεί» δήθεν καταγγελίες που είχαν περιέλθει στην Υπηρεσία του σε βάρος τους. Μόνο που ο εν λόγω 69χρονος «ψευτοϋπάλληλος» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ότι άγνωστο άτομο τής «συστήθηκε» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και της ζήτησε να καταθέσει με τραπεζική εντολή 600 ευρώ ώστε να «διευθετήσει» δήθεν καταγγελία για το κατάστημά της .

Οπως προέκυψε, ο συλληφθείς εμφανιζόταν με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού υπάλληλου του ΣΔΟΕ και χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα, στην Καλλιθέα, όπου και συνελήφθη χθες, αφού πρώτα είχε παραλάβει τα χρήματα, τα οποία είχε καταθέσει η καταστηματάρχης.

Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.600 ευρώ, καθώς και 2 αποδείξεις εξόφλησης τραπεζικών εντολών, με εντολείς για 600 ευρώ την καταγγέλλουσα και για 1.000 ευρώ ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Σέριφο, ο οποίος είχε επίσης εξαπατηθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 69χρονος μαζί με άλλο ένα αναζητούμενο άτομο για το οποίο εκκρεμεί πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων, κατάφεραν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από τον περασμένο Μάιο, να εξαπατήσουν άλλους δύο καταστηματάρχες.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη «καφέ» στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 600 ευρώ, και για ιδιοκτήτη εστιατορίου, επίσης στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 750 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αττική δεν ενέδωσε στην απαίτησή τους.

Παράλληλα εξακριβώθηκε ότι στο ΣΔΟΕ εκκρεμούσαν σε βάρος του συλληφθέντος υποθέσεις εξαπάτησης άλλων 4 επιχειρηματιών, από τους οποίους ζήτησε να του δώσουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 1.400 ευρώ, προκειμένου να μη πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα καταστήματά τους.

Ο 69χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για αντιποίηση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, καθώς και για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.