Οι Αλγερινοί Τζαμέλ Αμπντούν και Ράφικ Τζιμπούρ ήταν βασικά στελέχη του Ολυμπιακού την προηγούμενη σεζόν και από ό,τι φαίνεται ο ένας (Τζιμπούρ) δεν χωράει στην ομάδα του Μίτσελ, ενώ ο Αμπντούν πρόκειται να παραχωρηθεί σε ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ, που έχει πάρει άδεια από τη διοίκηση της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ψάχνεται τις τελευταίες ημέρες στο εξωτερικό. Πρόσφατα δημοσιεύματα στην Αγγλία ανέφεραν ότι δεν ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις στη Νότιγχαμ Φόρεστ και έτσι δεν προχώρησε το θέμα της μεταγραφής του στους Ρεντς. Η αλγερινή ιστοσελίδα «Le Buteur» σημειώνει ότι ο 29χρονος επιθετικός αν δεν βρει κάτι αξιόλογο στην Ευρώπη, θα επιλέξει τον ΠΑΟΚ με ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατ. ευρώ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι λόγω της παρουσίας του Κώστα Μήτρογλου στην ερυθρόλευκη επίθεση, ο Τζιμπούρ θέλει να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές Ελλάδας και ζήτησε προθεσμία 10 ημερών για να απαντήσει στον ΠΑΟΚ.

Και ο έτερος Αλγερινός, ο Τζαμέλ Αμπντούν μπορεί να ετοιμάσει τις αποσκευές του για να πάρει μεταγραφή. Μετά τα δημοσιεύματα στην Αγγλία σύμφωνα με τα οποία η Σαουθάμπτον έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αμπντούν, χθες ήταν η σειρά των Γάλλων για να ανοίξουν το φάκελο του αλγερινού εξτρέμ.

Η «Eκίπ» στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι Αμπντούν θα μετακομίσει στη Νότιγχαμ Φόρεστ! Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται: «Ο Τζαμέλ Αμπντούν που αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος στην Ελλάδα μπορεί να μετακομίσει στην Αγγλία. Εχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, όμως ο πρώην παίκτης των Σεντάν και Ναντ μπορεί να αφήσει την Ελλάδα και να συνεχίσει την καριέρα του, όχι στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά για την Τσάμπιονσιπ και το ιστορικό κλαμπ της Νότιγχαμ Φόρεστ».

Στον μεταγραφικό τομέα οι εξελίξεις τρέχουν για τον Ολυμπιακό. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο γαλλικός Τύπος τονίζει ότι ο 28χρονος αλγερινός διεθνής αμυντικός της Μονακό Καρλ Μεντζανί βρίσκεται πολύ κοντά στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Μεντζανί αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, ενώ μπορεί να αναλάβει και ρόλο αμυντικού μέσου.

Για τη θέση του επιτελικού μέσου, στη Ρωσία η εφημερίδα «Ιζβέστια» (αναπαράγει ρεπορτάζ ιταλικής ιστοσελίδας) αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον 28χρονο κροάτη διεθνή χαφ της Ντιναμό Κιέβου Νίκο Κράνιτσαρ. Οι Ρώσοι υπογραμμίζουν ότι ο Κράνιτσαρ βρίσκεται στο στόχαστρο και των Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπεσίκτας, Ραπίντ Βιέννης.

Στην Τουρκία υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία σημειώνουν ότι ο πρόεδρος της Γαλατάσαραϊ Ουνάλ Αϊσάλ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη τού πρότεινε να αποκτήσει τον σουηδό επιθετικό της Τσιμ Μπομ Μπομ, Γιόχαν Ελμάντερ.

Ο κ. Αϊσάλ είπε ότι ο Ελμάντερ δεν είναι από τις πρώτες επιλογές του Φατίχ Τερίμ με δεδομένο την παρουσία του Ντιντιέ Ντρογκμπά στη γραμμή κρούσης της Γαλατά.

Στη Γαλλία γίνεται λόγος για τις κινήσεις που κάνει ο Ολυμπιακός προκειμένου να αποκτήσει τον σέρβο επιθετικό της Ναντ Φιλίπ Τζόρτζεβιτς.

Στο μεταξύ στην Παρτιζάν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πέταρ Γκρμπιτς δανεικός για έναν χρόνο. Εξάλλου στη Νοβάρα αναμένεται να πάρει μεταγραφή ο Γιάννης Ποτουρίδης.

Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ απρόοπτο πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον Ρόι Κάρολ. Ο διεθνής βορειοϊρλανδός γκολκίπερ αισθάνηκε ενοχλήσεις στη μέση και αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση. Στο οικογενειακό δίτερμα την παράσταση έκλεψε ο Αργεντινός Τόμας Ντε Βισέντι. Εξάλλου υπήρξε ένταση με πρωταγωνιστές τους Μανωλά, Αμπτούν. Ο διεθνής αμυντικός έριξε στο τερέν τον Αλγερινό ο οποίος εκνευρίστηκε. Ωστόσο το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.