Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επέλθει από τις 10 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 το βράδυ.

Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά. Ωστόσο, από τις 9.30 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Ετσι, επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται, μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ, μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95, από Σύνταγμα/Εθνική Αμυνα ή Χ97, από Δάφνη.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία -με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00- ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

– πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας

– πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις

– πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης

– νοσοκομειακές πτήσεις

– πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών – πρωθυπουργοί

– πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Απεργούν ΟΣΕ-Προαστιακός

Προβλήματα στις μετακινήσεις με τα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, ματαιώσεις δρομολογίων.

Παράλληλα την Τρίτη, ημέρα της γενικής απεργίας, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες, προς το παρόν μόνο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εκδόσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη από τις 09:00 έως τις 21:00.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Δευτέρα 15/7

Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 500, 501

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαιών ματαιώνεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1686

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας- Θεσσαλονίκης ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 3593, 3592

Μεταξύ Λάρισας – Βόλου- Λάρισας ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576, 2577

Μεταξύ Πειραιά-Χαλκίδας ματαιώνεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 2536

Τρίτη 16/7

Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε : Ολυμπία – Πύργος – Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές

Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Τετάρτη 17/7

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων ματαιώνεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681 καθώς και μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82

Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.